VIDEO
TORTA SA PIŠKOTAMA I JAGODAMA KOJU MORATE DA PROBATE: Bogata FILOM koji je KREMAST I PUN VOĆA - bez pečenja
Ovu tortu možete poslužiti na bilo kojoj vrsti slavlja
Torte sa piškotama svi volimo, jer su ukusne a i brzo se prave. Lako se kominuju sa različitim filovima i voćem, pa možete eksperimentisati po vašem ukusu.
Sastojci:
- 200 g piškota
- 1 l mleka
- 150 g skroba
- 100 g šećera u prahu
- 200 g brašna
- 3 jajeta
- 1 kašičica arome vanile
- 250 ml slatke pavlake + 100 g šećera u prahu
- 300 g jagoda
Najlepša Bosanka odmah pristala da se uda za 18 godina starijeg Turčina: Rodila mu 3 dece, a šta joj radi svekrva šokira
Pravi razlog zašto se muškarci odljubljuju od žena: Priznali su nam zbog čega raskidaju ili sreću traže sa ljubavnicama
Obložite četvrtasti pleh providnom folijom. Piškote umočite u mleko i poređajte na dno kalupa. 10 jagoda presecite na pola po dužini, pa ih pljosnatom stranom ređajte uz ivice kalupa.
U činiju razbijte jaja, dodajte vanilu, skrob, šećer u prahu pa promešajte žicom. Dodajte postepeno mleko i brašno i dobro promešajte. Potom prebacite sve u šerpu i stavite je na vruću ringlu. Mešajte dok se fil ne zgusne. Zatim umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa pomešajte oba fila. Podelite ih u dve činije.
100 g jagoda ispasirajte pa dodajte u jednu činiju sa filom. U tu istu činiju dodajte i 100 g seckanih jagoda.
Preko piškota sipajte prvo žuti fil, pa odložite u frižider na sat vremena. Zatim jagoda fil pa ponovo 1 h u frižideru. Ukrasite jagodama pre služenja.
BONUS VIDEO:
(Espreso / Stvar ukusa / Prenela: I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!