![OVA 3 SASTOJKA DOMAĆICE UVEK DODAJU U MLEVENO MESO, A NE TREBA: Pokvariće ukus faširanih šnicli, obratite pažnju](/data/images/2022/08/04/08/1230029_najsocnijefasiranesnicle_ls.jpg)
savet
OVA 3 SASTOJKA DOMAĆICE UVEK DODAJU U MLEVENO MESO, A NE TREBA: Pokvariće ukus faširanih šnicli, obratite pažnju
Napravite najukusnije faširane šnicle po receptu poznate ruske kuvarice
Mnoga srpska jela sadrže mleveno meso, a kako ono nije skupo često se hrana pripremljena od ove namirnice može naći na trpezi. Ono što se najviše priprema su ćufte i faširane šnicle. Mnoge srpske domaćice u faširane šnicle dodaju jaja, prezle, luk... a ruska kuvarica Julija Arhipova predlaže da to ne radite, jer meso neće biti sočno.
Evo zašto ne treba dodavati jaja
Jaja se često stavljaju u mleveno meso kada pripremate faširane šnicle kako bi delovalo kao da je količina veća, ali ona samo čine da meso bude gumeno.
![Faširane šnicle](/data/images/2023/05/26/20/1378363_screenshot-5_ff.jpg?ver=1716395643)
Evo zašto ne treba dodavati crni luk
Problem sa lukom je što on može da nadjača prirodni ukus mesa. Umesto da ga dodajete u mleveno meso, vi ga poslužite uz jelo.
Evo zašto ne treba dodavati hleb
Hleb natopljen u vodi ili mleku može uzrokovati da faširane šnicle budu tvrde i tamne. Ako ga izbacite meso će biti sočnije.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!