VIDEO
KAKO SE PRAVE VAZDUŠASTE JAPANSKE PALAČINKE? Toliko je LAKO da ih spremaju i MALA DECA, a ukus nikad bolji
Japanske palačinke može da napravi i početnik u kuhinji
Kako bi vam japanske palačinke ispale vazdušaste i mekane bitno je da belanca umutite u šne, a neophodno je da koristite višenamesnko ili brašno za kolače. Za japanske palačinke je potrebno svega par sastojaka i malo vremena, a najbitnije je da smesu umutite kako treba
Sastojci:
- 50 g brašna
- 50 g šećera
- 60 ml mleka
- 1 kašika soka od pomorandže
- 3 jajeta
- šećer u prahu
Recept za japanske palačinke:
Odvojite belanca od žumanaca, pa u žumanca sipajte sok od pomorandže i mleko. Dobro umutite, pa dodajte prosejano brašno i promešajte. Umutite belanca sa šećerom u čvrst šne, pa dobijenu smesu dodajte u žumanca.
Sve lagano sjedinite i sipajte u špric za kolače ili kesu za zamrzivač. Istisnite dobijenu smesu u tiganj u kojem ste zagrejali ulje, pa sipajte par kapi vode i poklopite. Pržite 7 minuta, pa okrenite. Opet sipajte par kapi vode, pa poklopite i pržite još 5 minuta.
BONUS VIDEO:
(Espreso / Stvar ukusa / Prenela: I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!