KAKO DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE I DO GODINU DANA: Potrebno je da uradite ovo i biće KAO TEK KUPLJENO - ljudi u ŠOKU
Evo u čemu je caka..., Foto: Profimedia

trik

KAKO DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE I DO GODINU DANA: Potrebno je da uradite ovo i biće KAO TEK KUPLJENO - ljudi u ŠOKU

Postoje neka pravila kada je čuvanje brašna u pitanju. Na taj način neće doći do pojave moljaca ni propadanja od stajanja.

Objavljeno:

Ako želite da ga zaštitite od moljaca stavite ga u zamrzivač na dva dana.

Takođe je odlična opcija da čuvate brašno u frižideru i zamrzivaču.

A ako želite da saznate koje brašno se koristi za koja jela, nastavite da čitate.

Belo brašno dobija se finim mlevenjem jezgra pšenice. Što se više puta melje, dobija se finije brašno. Iako je mala razlika između oštrog i mekog brašna, ipak je potrebno koristiti određenu vrstu kako biste dobili zadovoljavajući rezultat na kraju.

Glatko brašno finije je od oštrog i idealno je za korišćenje hleba
Glatko brašno finije je od oštrog i idealno je za korišćenje hlebafoto: Espreso.co.rs

Glatko brašno finije je od oštrog i idealno je za korišćenje hleba, lisnatog i dizanog testa, peciva, savijača, krofni. Oštro brašno koristi se za kuvana testa, knedle, šufnudle, za zgušnjavanje umaka i soseva. Osim toga, idealno je za pripremu kora za tortu, palačinki, keskića i za pohovanje.

Ako ste i dalje u dilemi, možda bi idealno bilo da koristite polovinu mere oštrog, a polovinu mere mekog brašna.

Na kraju krajeva, činjenica je da je nema tipa brašna koje morate koristiti, jer do idealnog recepta ćete doći kroz sopstveno iskustvo i umeće. Na kraju ćete upotrebljavati ono koje vama najviše odgovara, što ćete saznati isprobavanjem.

BONUS VIDEO:

02:10

NAJJEDNOSTAVNIJA PILETINA KOJA BUDI SVA ČULA! Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno!

(Espreso / Alo Trpeza / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.