recept
OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA AVOKADO SOS - GVAKAMOLE: Odličan izbor za laganu večeru POSLE PRAZNIKA i teške hrane
Gvakamole ili avokado sos pravi se brzo i jednostavno, a idealan je za umakanje čipsa ili pržene hrane
Avokado sos ili gvakamole će svi gosti obožavati kao dodatak uz čips, a možete da ga koristite i kao prilog u burgeru ili za umakanje prženog mesa. Ovaj sos može da bude jednostavan, po receptu, ali možete da dodajete i različite sastojke, po ukusu. Isprobajte i recept za salatu sa kuvanim jajima i avokadom, ako ga već kupujete za sos. Evo i kako se pravi gvakamole.
Sastojci:
3 avokada bez koštica
1 crvena ljuta papričica
60 g svežeg peršuna, plus još za serviranje
60 g belog luka, sitno iseckanog
Sok od 1 limete
1/2 kašičice soli
Tortilja čips, za serviranje
Recept za najbolji avokado sos
Pomešajte sastojke
U velikoj posudi pomešajte avokado, ljutu papričicu, peršun, luk, sok od limete i so, a zatim lagano okrećite posudu dok viljuškom prolazite kroz smesu, sve dok se ne postigne željena konzistencija.
Isprobajte sos
Začinite solju, ako je potrebno i izgnječite dodatno u procesoru za hranu.
Servirajte
Dodajte još peršuna i servirajte sa tortilja čipsom. Uživajte.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!