recept
PITA SA KROMPIROM NA VODI KOJU MORATE DA PROBATE: Svideće vam se toliko da ćete je uvek spremati
Crni luk iseckajte sitno, pa dinstajte na malo vode i posolite
Danas je Veliki petak, dan kada se strogo posti na vodi, te mnoge domaćice tragaju za receptima za jela koja će zasititi njihove ukućane.
Čest gost na trpezama širom Srbije su pite sa raznim nadevima, a mi vam danas donosimo posnu krompirušu spremljenu na vodi.
Sastojci:
1 pakovanje gotovih kora za pitu
5 krompira
1 glavica crnog luka
2 dl kisele vode
so, biber
1 kašičica biljnog začina
Priprema:
Crni luk iseckajte sitno, pa dinstajte na malo vode i posolite.
Za to vreme očistite krompir, a onda ga izrendajte na krupno rende, pa ga pomešajte i propržite zajedno s lukom.
Dok se krompir dinsta, dodajte sve navedene začine, mešajte kratko, pa sklonite tiganj s ringle.
Prvu koru stavite na radnu površinu, pa je poprskajte kiselom vodom i stavite još dve kore preko nje, koje ćete takođe poprskati kiselom vodom.
Na treću koru ravnomerno rasporedite izdinstani krompir i luk, pa urolajte i složite u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Postupak ponavljate sve dok imate kora i fila.
Kiselom vodom poprskajte svaki rolat.
Pitu pecite u zagrejanoj rereni na 180 stepeni, 45 minuta ili dok lepo ne porumeni.
Bonus video:
(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!