recept
EVO KAKO DA NAPRAVITE PREUKUSNU SLANU TORTU OD PEČENIH PAPRKA: Nju svi serviaju za prazničnu TRPEZU!
Jedna od ukusnijih slanih torti koje možete spremiti za Vaskrs
Vreme pripreme:
oko 90 minuta
Sastojci:
- 1 kg ili 10 crvenih paprika
- 4 jajeta
- 300 g sitnog sira
- 1 kisela pavlaka
- 300 g praške šunke
- 100 g kačkavalja - gauda ili edamera
Priprema:
1. Papriku operite i ispecite, oljuštite i očistite od semenki, te je malo posolite. U slučaju da koristite pečene paprike iz zamrzivača, izvadite ih ranije, pustite da se potpuno odlede i ocede.
2. Umutite jaja, pripremite brašno i ispohujte paprike - prvo ih uvaljajte u brašno, pa u jaja, ponovo u brašno.
3. Sjedinite sir i pavlaku, pa ređajte red paprike, red sira, red šunke i tako dok ne potrošite materijal...
Neka poslednji sloj bude sir, a odozgo narendajte kačkavalj i dekorišite po želji.
Bonus video:
(Espreso/24Sedam/Prenosi M.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!