USKRŠNJA PAMUK POGAČA PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Mekana kao DUŠA, uspeva i početnicima - ZAPIŠITE KAKO SE SPREMA
Pamuk pogača, Foto: Printscreen / Youtbe /Bokina kuhinja

RECEPT

USKRŠNJA PAMUK POGAČA PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Mekana kao DUŠA, uspeva i početnicima - ZAPIŠITE KAKO SE SPREMA

Ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.

Objavljeno:

Recept za najbolju pamuk pogaču, koji će vas oboriti s nogu.

Potrebno je:

600 g brašna

25 g svežeg kvasca

250 ml mlakog mleka

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

1 jaje

100ml ulja

1 kašika sirćeta

Za premazivanje:

1 jaje

susam

lan

Priprema:

Umesite testo
Umesite testofoto: Printscreen/Youtube/ Binin Sahan

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi izmrvite kvasac pa dodajte kašičicu šećera i malo brašna i sve izmešajte. Ostavite tako do 10 minuta na naraste. Dodajte jaje, ulje i sirće. Sve umutite pa dodajte postepeno brašno i so. Mesite oko 15 do 20 minuta, da zamesite loptu. Ostavite pokriveno da naraste. Premesite i podelite na 3 dela.

Svaki deo razvaljajte na traku širine dlana. Premažite uljem pa urolajte u savijenu jufku. Sastavite dve trake pa ih upletite jednu oko druge da liče na pletenicu. Oblikujte pletenicu u krug i spojite krjeve pa prebacite u podmazan pleh. Treči deo testa razvaljajte na kraću traku pa smestite u sredinu pleha. U centar stavite jaje. Pospite semenom lana i susama. Pustite 20 minuta da naraste. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

BONUS VIDEO:

02:28

EVO KAKO MIRKA VASILJEVIĆ PROVODI VELIKI PETAK I USKRS: Imam veliku porodicu, a doručak i ručak NIKAD NISU NA ISTOM MESTU

(Espreso / Alo trpeza / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.