recept
RECEPT STANIJE DOBROJEVIĆ ZA 30-MINUTNI OBROK KOJI MENJA ŠAKU LEKOVA: Zdravije od ovoga ne može, STARLETA OBJASNILA
Stanija je dala recept za svoj omiljeni obrok koji se sprema za 30 minuta
Stanija Dobrojević otkrila je kako će provesti predstojeće praznike, ali i šta će se tom prilikom naći na njenoj trpezi.
- Prvi maj za mene predstavlja slobodu, odmor i prolećni dan proveden u prirodi. Provešću ga na Fruškoj gori s najmilijima. Posle toga ide Vaskrs, a zatim moja krsna slava Đurđevdan, tako da ću biti sa svojom porodicom - kaže Stanija za Informer.
Stanija je dala recept za svoj omiljeni obrok koji se sprema za 30 minuta.
- Volim ovaj recept jer je brzo gotov, ukusno je, sveže, daje vam energiju i što je najvažnije zdravo je. Ako ga spremam u fritezi dobijem punu činiju obilne, sveže večere sa puno povrća i proteina. Isprobajte ovaj recept i hrskavi losos uz pirinač i božanstveni preliv će postati vaš omiljeni obrok - kaže Stanija.
Sastojci:
- Losos
- Pirinač
- Teriiaki sos
- Povrće po želji
Teriiaki sos:
Potrebno je:
1/4 šolje meda 1/4 šolje soja sosa 1/4 šolje sosa od ostriga 1 do 2 čena seckanog belog luka 2 supene kašike smeđeg šećera 1 kašika kečapa 2 kašičice mlevenog đumbira 2 kašičice proprženog susama 1/2 kašičice crnog luka u granulama prstohvat crnog bibera 1/4 kašičice mlevenog cimeta, po želji
Priprema:
Dodajte sve sastojke za sos u šerpu na srednjoj vatri. Dovedite do ključanja uz stalno mešanje i kuvajte oko 1 minut. Sos treba da bude dovoljno gust da prekrije zadnju stranu kašike. Ostavite da se ohladi (sos se može napraviti nekoliko dana unapred).
Marinirajte losos i skuvajte pirinač. Sirovi losos prelijte sa 1/4 šolje teriiaki sosa i ostavite da se marinira najmanje 20 minuta ili da prenoći preko noći. Kuvajte pirinač prema uputstvima na pakovanju. Kuvajte losos (više volim fritezu, ali pogledajte uputstva za pečenje i pečenje na roštilju u napomenama). Zagrejte fritezu na 400 stepeni. Poprskajte korpu neprijanjajućim sprejom, a zatim stavite filete lososa unutra. Pržite na vazduhu oko 5-7 minuta, ili dok se ne skuva (lako se ljušti viljuškom, ili na oko 125-135 stepeni ako testirate termometrom). Podelite pirinač u činije, a zatim na vrh stavite komad lososa i teriiaki, malo avokada, edamamea, manga i krastavca.
Po vrhu prelijte terijaki i sriracha majonez i ukrasite seckanim zelenim lukom i cilantrom.
Prijatno!
(Espreso/informer/A.S./Prenela P.V.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!