TAJNA MEKIH KNEDLI JE U 2 SASTOJKA: Evo kako da ih napravite da se ne raspadaju
Ilustracija, Foto: Printscreen

savet

TAJNA MEKIH KNEDLI JE U 2 SASTOJKA: Evo kako da ih napravite da se ne raspadaju

Svaka domaćica kada krene da kuva nauči da pravi supu koja je poprilično jednostavna, ali knedle za supu umeju da budu komplikovane.

Objavljeno:

Često ispadnu tvrde ili se raspadnu, ali u moru recepata za savršene knedle predlažemo vam jedan od najboljih.

Uspeva iz prve, a tajna je u dva najobičnija sastojka.

Obavezno u smesu za knedle dodajte jogurt i istopljenu mast, jer će tako one biti mekane i neće se raspadati i lepiti. I još jedna stvar je bitna kod pripreme knedli, a to je jaje uvek mutite razdvojeno, a to znači belance i žumance zasebno.

Sastojci:

  • 50 g kukuruznog brašna
  • 40 g griza
  • 80 ml jogurta
  • 1/4 kašičice soli
  • prstohvat šećera
  • 1 jaje
  • 1 kašika masti
Ajnpren supa, Supa
foto: Printscreen/youtube/Kuhajmo zajedno

Priprema:

Odvojite žumance i belance, pa žumance umutite sa šećerom. Belanca posolite i umutite u čvrst šne, pa u njega dodajte žumance. Lagano sjednite i sipajte jogurt, prosejano kukuruzno brašno i griz, istopljenu mast i lepo promešajte. Uzmite dve kašičice i stavite smesu između, pa oblikujte knedle. Sipajte u supu i kuvajte.

Bonus video:

01:46

OVO JE JASAN SIMPTOM NERVOZNIH CREVA! Izgled stolice je pozdan pokazatelj da li je stomak zdrav!

(Espreso/Krstarica/M.O./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.