sjajno
SLANA TORTA KAO STVORENA ZA USKRŠNJU TRPEZU: Najbolji i najlakši recept koji ste do sada isprobali
Dekorišite je po vašoj želji
Jelena Marić za svoj blog "Jekin Kapric" smišlja, peče i mesi i krčka neodoljive đakonije, a ovog puta s nama je podelila svoje adute za uskršnju trpezu. U najnovijem broju "Blic Žene" možete da pronađete njene specijalitete, a ovde vam izdvajamo jedan baš poseban!
Praznična trpeza nekako ne može da prođe bez slane torte. Zato i delimo sa vama recept, koji će da upriliči svako slavlje!
Recept za slanu tortu
Potrebno je:
ZA PODLOGU:
- slani krekeri 300 g
- maslac 200 g
- jogurt 100 ml
ZA NADEV:
- sitan sir 500 g
- kisela pavlaka 180 g
- pečenica 100 g
- so 1 kašičica
- beli luk u prahu pola kašičice
ZA DEKORACIJU:
- krem sir 250 g
- samleveni šareni biber po ukusu
- vlasac po želji
- masline po ukusu
- čeri paradajz po želji
Kako pripremiti:
U činiju stavite samlevene krekere, jogurt i istopljeni maslac, pa dobro promešajte. Na tanjir za serviranje postavite obruč prečnika 20 cm. U obruč sipajte smesu, pa je dnom čašice utisnite, poravnajte i odložite u frižider.
Mikserom umutite sir, pavlaku, so i beli luk. Pečenicu iseckajte na sitne kocke i ručno umešajte u sir. Sipajte preko rashlađene podloge i ponovo vratite u frižider da se i nadev dobro rashladi. Potrebno je najmanje 4 sata da se lepo stegne pre serviranja.
Krem sir umutite i premažite celu tortu. Rub torte ukrasite vlašcem ili samlevenim krekerima, a gornji deo blago pospite biberom i rasporedite čeri paradajz i masline.
Bonus video:
(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!