SRPKINJE POLUDELE ZA POMFRITOM KOJI NE GOJI: Ovaj RECEPT mora imati svaka naša domaćica
Ilustracija, Foto: Printscreen/youtube/Cookrate - Srpski

savet

SRPKINJE POLUDELE ZA POMFRITOM KOJI NE GOJI: Ovaj RECEPT mora imati svaka naša domaćica

Nema ko ne voli pomfrit! Svi ga prosto obožavaju iako goji i smrt je za sve dijete i pored toga što se u poslednje vreme sprema u rerni bez trunke ulja.

Objavljeno:

Međutim, pomfrit od tikvica je postao hit. Pravi se brzo i lako, ljudi kažu da zadovoljava ukus i najvećih ljubitelja tradicionalnog pomfrita, a ne dodaje kilograme.

Sastojci:

  • 30 g brašna
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 1 kašičica soli
  • pola kašičice origana
  • malo mlevenog crnog bibera
  • 3 belanca
  • 80 g parmezana
  • 100 g prezli
  • 500 g tikvica
Pomfrit
foto: Printscreen/youtube/Cookrate - Srpski

Priprema:

Pleh prekrijte papirom za pečenje i zagrejte rernu na 220 stepeni. Isecite tikvice na tanke prutiće. Pomešajte brašno, kukuruzni skrob, so, origano i biber. U drugu posudicu stavite belanca, a u treću parmezan i prezle. Prutiće uvaljajte u brašno, zatim u belanca pa u mešavinu sira i prezli. Položite tikvice na pleh i pustite da odstoje na sobnoj temperaturi 15 minuta. Pecite 18-20 minuta i okrenite ih jednom u toku pečenja.

Bonus video:

00:11

Novak izlazi iz Urgentnog centra

(Espreso/Krstarica/N.L./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.