video
PIRINČANI HLEB BEZ GLUTENA KOJI JEDE NOVAK ĐOKOVIĆ: Kad ga probate PRESTAĆETE DA JEDETE OBIČAN, toliko je dobar
Ništa savršenije nećete jesti..
Kada prvi put napravite pirinčani hleb, garantujem da ćete se prijatno iznenaditi. Ovaj hleb je kruna kulinarske baštine jugoistočne Azije, ali se redovno jede i u većem delu Indije. Tekstura je čudna na prvi pogled, ali prija, naročito hrskava korica koju ćete dobiti ako ispratite ovaj recept. Iskreno, ne verujem da se Novak baš budi svako jutro da ga sprema, taj deo je šala kao i u mojim drugim reelovims, ali zvuči logično, pošto je bez glutena.
Sastojci i priprema: 500 gr pirinča 300 ml vode 4 kašike ulja 2 kašičice soli 1 kašičice šećera 1 kesica suvog kvasca Verovatno će prašak za pecivo bolje da odradi posao nego kvasac. Potopite pirinač 2, 3 sata ili ga ostavite pred spavanje da odstoji preko noći (ali ne duže!) Ocedite pirinač dobro, pa izblendajte sve sastojke. Prekrijte alu folijom, pa stavite u zagrejanu rernu (80-100°) na pola sata, sat, da kvasac odradi svoje. Nakon toga, pecite kao običan hleb, na 180-200° oko pola sata, u zavisnosti od rerne.
BONUS VIDEO:
(Espreso / I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!