trik
MAJSTORI SVOG ZNANJA OTKRILI KAKO DA MESO NIKAD NE BUDE GUMENO I TVRDO: Ovo sve MENJA, konačno rešen PROBLEM
Kuvari kažu da je važno i da meso nakon pečenja "odmori"
Samo profesionalci znaju "cake" kako da izbegnu žilavo meso, jer takve trikove uče u kulinarskim školama.
Prvo što treba da znate jeste da, ako planirate da meso pržite u tiganju, obavezno je da ga prvo osušite. Jednostavno ga dobro utapkajte ubrusom.
Zašto je to važno? Zbog viška vlage, meso postaje gumeno, a o krckavoj, zlatnoj korici možete samo da sanjate.
Kuvari kažu da je važno i da meso nakon pečenja "odmori". Ne žurite da ga odmah poslužite! Pustite neka odstoji nekoliko minuta, a možete i da ga umotate u foliju. To će pomoći da jelo bude sočno i softano.
(Espreso/Srbija Danas/Mondo/Prenela P.V.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!