bolje su od naših
OD OVAKVIH TURSKIH PRŽENICA KREĆE VODA NA USTA: Najmekše i vazdušaste - recept domaćica iz stare kecelje
Turske prženice su najmekše i vazdušaste, a prave se po receptu domaćica iz stare kecelje
Doručak je najbitniji obrok i zato se svi trudimo da svako jutro kada ustanemo pojedemo nešto raznovrsno i zdravo.
Nekada nemamo vremena da se dugo zadržavamo u kuhinji, pa uglavnom spremimo nešto brzinski.
Ako postite za vas je tu posna domaća proja od samo četiri sastojka. Mekana, lagana i jednostavna za pripremu.
Sada da se vratimo na ono što će sve oduševiti, a to su turske prženice.
Njihove domaćice ih prave na mali drugačiji način jer u njih dodaju kiselo mleko kako bi bile najuskunije, a i vazdušaste.
Potrebni sastojci i recept:
so - prstohvat
jaja - 3
soda za hleb - prstohvat
hleb - 8 kriški
kiselo mleko - 400 grama
ulje - za prženje
Priprema:
Kriške hleba uzmite i isecite ih po sredini. Ulje sipajte u tiganj i zagrejte ga.
Jaja umutite u činiji i dodajte prstohvat soli. U to dodajte sodu i kiselo mleko i sve dobro promešajte.
Čim se ulje zagreje kriške hleba potapajte u smesu i pržite dok ne dobiju zlatnu boju.
Gotove prženice stavite na ubrus kako bi se ocedile od masnoće.
Možete da ih jedete uz bilo koji namaz.
Uživajte u prženicama koje Turkinje prave na najbolji način.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!