EVO KAKO DA NAPRAVITE POHOVANU PILETINU BEZ PRŽENJA U ULJU: Mnogo ZDRAVIJI i ukusniji način za spremanje MESA
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/gastrobrat

recept

EVO KAKO DA NAPRAVITE POHOVANU PILETINU BEZ PRŽENJA U ULJU: Mnogo ZDRAVIJI i ukusniji način za spremanje MESA

Umesto da ga pržite u previše ulja, napravite nemasno pohovano meso koje je jednako ukusno.

Objavljeno:

Da li neko može da odoli pohovanom mesu? Ovako pripremljeno meso je sočnije i ukusnije od bilo kog, a najbolje se slaže uz pomfrit. Ipak, masna hrana nije toliko zdrava, pa je uvek bolji izbor da izaberete neku drugu vrstu termičke obrade.

Ali, ako ne želite da se odreknete pohovanog mesa, onda vam predlažemo drugačiji način pripreme. Jednako je ukusno, a ne prži se u dubokom ulju.

Pohovani krompirići, Pohovano meso
foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Na ovaj način ne morate da pohujete samo meso, već i povrće

Meso ili povrće pripremite kao i obično. Prvo uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja, a onda i u prezle. Poređajte na pleh obložen pek papirom, pa premažite uljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko pola sata. Posle 15 minuta okrenite na drugu stranu i nastavite da pečete.

Bonus video:

05:38

BRZE VESTI 24.04.2024

(Espreso/Krstarica/D.R./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.