video
POSNA PITA SA VIŠNJAMA, GRIZOM I ORASIMA: Savršena kombinacija koja se TAMANILA U JUGI - po bakinom STAROM RECEPTU
Posna pita sa višnjama grizom i orasima, tako šuškava i sočna
Posna pita sa višnjama koja se bukvalno topi u ustima, neverovatno dobra.
POTREBNO JE:
za 3 rolnice
500 gr višanja iz zamrzivača ili sveđih
3 kašike griza
3 kašike seckanih oraha
2-3 kašike šećera /može vise/
200 ml kisele vode
par kašika ulja
Priprema:
U višnje bez koščica dodati griz.šećer orahe i šećer.Sveizjednačiti. U činiju sipati kiselu vodu, dodati ulje.
Tri kore redjati jednu preko druge i premazati vodom i uljem. Višnje podeliti na 3 dela,
Na dno poredjati trećinu višanja saviti ivice i uviti. Tako i ostale dve. Oštrim nožem zaseći pitu da vam posle ne pusa.
Peći na 200 stepeni C 30 minuta da porumeni, Posuti prah šećerom i vanilin šečerom. Vrhunska. Prava jeftina sočna hrskava pita
BONUS VIDEO:
(Espreso / I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!