pažnja
EVO KAKO DA IZBEGNETE NERED TOKOM KUVANJA: Savet kako da vam voda NE PROKLJUČA
Ako koristite ovaj jednostavan trik, nećete morati dodatno da čistite šporet nakon kuvanja
Kuvanje može biti zadovoljstvo, ali nakon svakog obroka čišćenje šporeta može biti prilično naporno. Međutim, postoji jednostavan trik koji može uštedeti vaše vreme i trud.
Kada kuvate, stavite drvenu kašiku preko ivice posude u kojoj se kuva voda. Ova jednostavna tehnika pomaže da se spreči proključavanje vode i prelivanje preko ivice posude. Na taj način, sprečava se stvaranje nereda na šporetu i olakšava čišćenje.
Drvena kašika deluje kao termički provodnik koji prekida površinu vode i smanjuje njen temperaturni prag za ključanje. Kada se voda počne zagrevati i približava ključanju, mehurići će se početi stvarati oko drvene kašike umesto da se dizati direktno iznad površine. Ovo smanjuje rizik od prelivanja vode i stvaranja nereda na šporetu.
Ovaj jednostavan trik može vam uštedeti vreme i trud koji biste inače potrošili na čišćenje šporeta. Isprobajte ga sledeći put kada kuvate i uživajte u manje stresnom kulinarskom iskustvu!
Bonus video:
(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!