OBRATITE PAŽNJU
KRALJEVČANI SU PROVELI DETINJSTVO NA OVOM JELU: Za MAZALICE drugi delovi Srbije NISU ČULI, a teraju na PREJEDANJE
Stoga je sada idealno vreme da svi oni koji nisu probali ovaj recept, to učine, a u nastavku vam donosimo recept.
Dok će Kraljevčani odmah znati o kojem jelu je reč, drugima su mazalice potpuno strano jelo za koje ranije nisu čuli.
Stoga je sada idealno vreme da svi oni koji nisu probali ovaj recept, to učine.
Sastojci
(Za 5 osoba)
Fil
500 gr mlevenog mesa
2 jaja
1 prašak za pecivo
2 supene kašike ulja
1/2 kašičice origana
malo mlevenog bibera
1 kašika vegete
malo seckanog peršuna
malo margarina ili kajmaka
3- 4 čena sitno seckanog belog luka
i još:
15 parčića starog hleba, bageta ili tost hleba
Priprema
1. Prvo zamesiti fil od mesa, jaja, praška za pecivo, ulja, origana, mlevenog bibera, vegete, seckanog peršuna i sitno seckanog belog luka. Ovo dobro zamesiti i ostaviti da odstoji malo u frizideru, piše Coolinarika.
2. Iseći hleb i premazati tankim slojem margarina (kajmaka) pa filom od mesa i na vrhu svakog parčeta staviti parčence margarina. Staviti u pleh obložen pek papirom parčiće i peći u rerni na temperaturi oko 150 C i pritom rešetku podići skroz gore i uključiti samo gornji grejač. Biti obazriv sa temperaturom da mazalice ne pregore.
Leti mogu da se pripremaju na roštilju, na tiganju sa malo masnoće ili na pekaču za tople sendviče.
(Espreso/n1/Coolinarka/Prenela P.V.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!