recept
NAPRAVITE UKISELJENA JAJA ZA VASKRS I ODUŠEVITE UKUĆANE: Super ideja kojoj će se svi obradovati
Ukiseljena jaja se lako prave, a možete da ih služite za svečanu uskršnju trpezu, kao neobično predjelo
Ako ste osmislili kako ćete ove godine ofarbati jaja, onda je pravo vreme i da osmislite kako će izgledati vaša uskršnja trpeza. Predlažemo vam da ove godine napravite nešto drugačije, a ipak u duhu praznika. Za doručak ili uz ručak poslužite ukiseljena jaja koja se lako prave i koja će se sigurno svima dopasti.
Sastojci:
720 ml jabukovog sirćeta
240 ml vode
1 crni luk
1 kašičica soli
65 g šećera
1 lovorov list
3 kašičice začina za konzervisanje
3-4 čena belog luka
12 tvrdo kuvanih jaja
malo sveže mirođije
Recept za ukiseljena jaja:
Napravite preliv
Sipajte sirće i vodu u šerpu, dodajte luk, so, šećer, lovorov list i začin za konzervisanje. Kada provri ostavite još 5 minuta na niskoj temperaturi.
Napunite tegle
U sterilisanu teglu stavite čen belog luka i nekoliko jaja, na vrh stavite grančicu mirođije, pa sipajte preliv preko. Ponavljajte dok ne napunite sve tegle.
Ohladite
Ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru 3 dana. Ukiseljena jaja izvadite iz frižidera 30 minuta pre služenja.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!