ukusno
SUPER PREDLOG ZA BRZINSKI RUČAK I JEFTIN RUČAK: Rižoto bolonjeze koje morate da probate
Rižoto se lako sprema, a mi predlažemo da mu dodate i bolonjeze sos
Rižoto je poznato italijansko jelo koje se pravi od pirnča, bujona, parmezana i belog luka. Možete mu dodavati i druge sastojke kao što su slanina, povrće... Italijani su uvek bili poznati po tome da odlično kombinuju sastojke, a sada su Amerikanci spojili dva čuvena recepta i napravili odlično jelo kao što je rižoto bolonjeze. Isprobajte i vi recept za rižoto koji se lako pravi, a neverovatno je ukusan.
Sastojci:
700 g mlevenog mesa
300 g čedar sira
200 g pirinča
4 čena belog luka
1 šolja salse
450 ml pilećeg bujona
200 ml paradajz sosa
1 veza peršuna
1 crni luk
začini po želji
Recept za bolonjeze rižoto:
Ispržite meso
U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, a kada omekša dodajte i meso. Začinite po želji i pržite dok sve ne bude gotovo.
Sipajte bujon i paradajz
U tiganj dodajte pirinač koji ste prethodno oprali, pa sipajte bujon i paradajz. Sve lepo promešajte. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa poklopite i kuvajte dok skoro sva tečnost ne ispari.
Dodajte sir
Pospite sirom i seckanim peršunom, promešajte, pa poklopite i ostavite na isključenom šporetu još par minuta.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!