OBRATITE PAŽNJU
SRPSKI PRECI SU ZA OVO PIĆE GOVORILI DA JE LEK U TEČNOM OBLIKU: Pili su ga decenijama jer JAČA KRV i TERA BOLESTI
Od date količine dobićete nekoliko litara soka koji možete razmutiti po želji
Sok od cvekle je jedan od najboljih prirodnih lekova i jača imunitet.
Naši preci su ga uvek pili, a recept su znali napamet.
Probajte ga i vi:
Sastojci:
2 kg cvekle 3 kg šećera 3 kesice vanilin šećera 3 kesice limuntusa (limunske kiseline)
Priprema:
Cvekle operite, oljuštite, a potom izrežite na kolutove. Šerpu napunite sa 3 litara hladne vode,pa kuvajte dok ne proključa, smanjite temperaturu i kuvajte još otprilike 30 minuta. Sklonite sa šporeta, pa izvadite cveklu. U šerpu dodajte šećer, pa mešajte dok se ne istopi. Na kraju dodajte vanilin šećer i limuntus, mešajući dok se sastojci ne sjedine. U oprane i sterilisane staklene flaše sipajte vruć sok i dobro ih zatvorite. Nakon što se sok ohladi na sobnoj temperaturi, pa ga stavite u frižider. Od date količine dobićete nekoliko litara soka koji možete razmutiti po želji.
(Espreso/P.V.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!