ČOKOLADU NIKADA VIŠE NEĆETE GLEDATI ISTIM OČIMA: Ove ČINJENICE niste znali o svojoj omiljnoj POSLASTICI
Ilustarcija, Foto: Aleksandra Čolić

MORATE ZNATI

ČOKOLADU NIKADA VIŠE NEĆETE GLEDATI ISTIM OČIMA: Ove ČINJENICE niste znali o svojoj omiljnoj POSLASTICI

Neki su sigurni da je frižider savršeno mesto za čuvanje čokolade, dok drugi tvrde da je sobna temperatura ključna.

Objavljeno:

Da biste okončali ovu večitu debatu, istraživači iz InSinkEratora odlučili su da razreše ovu dilemu. Analizirajući 18.000 pretraga o čuvanju čokolade, otkrili su da većina preferira frižider. Međutim, stručnjaci za hranu iz InSinkEratora imaju drugačije mišljenje, prenosi n1info.rs.

Čokolada
foto: Prinstcreen7Youtube/ Secerko's Kitchen

Filip Kuantrel, ističući važnost pravilnog skladištenja, objašnjava: „Iako mnogi veruju da je frižider pravi izbor, to nije tačno! Najbolje mesto za čokoladu je suvo i hladno, poput ormara na sobnoj temperaturi (između 18 i 20 stepeni Celzijusa). Čuvanje čokolade na hladnom mestu, kao što je frižider, može izazvati promenu boje i problem sa šećerom, što može uticati na njen izgled i teksturu. Iako ne utiče na bezbednost, može je učiniti manje privlačnom za uživanje.“

Bonus video:

00:14

Kiša kvari planove u Monte Karlu

(Espreso/Krstarica/M.S./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.