trik
5 GREŠAKA KOJE PRAVITE KAD PRŽITE SLANINU: Uradite tačno ovako i beće unutra mekana i SOČNA, a spolja HRSKAVA
Mnoge domaćice prave neku od ovih grešaka kada prže slaninu i zato rezultat nije najbolji. Albert Nuvin, kuvar i instruktor kulinarstva i Ešli Lonsdejl, autorka recepata i kulinarka u Butcherbox-u, izdvojili su 5 najčešćih.
Preskočite ovih 5 grešaka prilikom prženja slanine i biće najhrskavija na celom svetu.
1. Zagrevate tiganj
Najbolje je da pržite slaninu sa nezagrejanim tiganjem, masnoća u njoj će se ravnomerno otpustiti.
2. Pržite slaninu direktno iz frižidera
Za najbolje rezultate, nemojte da pržite slaninu čim je izvadite iz frižidera. Ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi pa onda pržite.
3. Koristite tiganj sa tankim dnom
Kada pržite slaninu izbegavajte da koristite tiganje sa tankim dnom, jer može da dovede do neravnomernog zagrevanja.
4. Pržite na visokoj temperaturi
Najbolje izbegavajte da pržite na visokim temperaturama, jer ćete tako da pokvarite ukus.
5. Previše slanine u tiganju
Ako stavite previše komada slanine, možete da dovedete do toga da se slepe, umesto da budu slasni i hrskavi.
BONUS VIDEO:
(Espreso / Trpeza / Prenela I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!