ČUVENA VIKTORIJA TORTA JE IDEALNA U PROLEĆNE DANE: Eksplozija ukusa u samo JEDNOM ZALOGAJU, tera vodu na usta
Torta od jagoda, Foto: Printscreen / Youtube / What's For Tea?

recept

ČUVENA VIKTORIJA TORTA JE IDEALNA U PROLEĆNE DANE: Eksplozija ukusa u samo JEDNOM ZALOGAJU, tera vodu na usta

Fenomenalna poslastica koja se topi u ustima

Objavljeno:

Viktorija torta je čuvena po svojoj rapsodiji ukusa, pravo je osveženje sa ove prolećne dane.

Potrebno je:

  • 175 g maslaca, sobne temperature
  • 175 g šećera
  • 3 jaja, veća
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 175 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2-3 kašike slatke pavlake
  • 150 g slatke pavlake
  • 150 g džema od jagode ili malina
  • 300 g svežih jagoda
Šlag ukrasite svežim jagodama i odmah poslužite
Šlag ukrasite svežim jagodama i odmah poslužitefoto: Printscreen/Youtube/ Natashas Kitchen

Priprema: Umutite penasto u mikseru maslac pa dodajte postepeno šećer i mutite dok se ne sjedini. Umutite jaja s vanilom, pa postepeno dodajte maslac i neprekidno mutite. Izlijte smesu u dva kalupa prečnika 21 cm obložena papirom za pečenje. Pecite 20-25 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C. Nafilujte prvu koru pavlakom, pa preko prelijte sa džemom i poređajte kolutiće svežih jagoda. Preklopite drugom korom i pospite šećerom u prahu. Ukrasite svežim jagodama i odmah poslužite.

BONUS VIDEO:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso / Trpeza / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.