3 SAVETA KAKO DA UMUTITE ŠLAG KAO PRAVI POSLASTIČARI: Ovaj stari trik je ZALUDEO SVE DOMAĆICE - pena raspamećuje
Kako da vam šlag bude savršen?, Foto: Printscreen/Youtube/ Natashas Kitchen

trik

3 SAVETA KAKO DA UMUTITE ŠLAG KAO PRAVI POSLASTIČARI: Ovaj stari trik je ZALUDEO SVE DOMAĆICE - pena raspamećuje

Nije isto da li pripremate šlag iz kesice, ili sami pravite od belanaca, ili slatke pavlake. Uz sledeće savete biće savršen, a vaši deserti i poslastice preukusni, probajte i uverite se.

Objavljeno:

Od belanaca

Koliko stavite belanaca, toliko dodajte ravnih kašika šećera. Šećer dodajte postepeno, a pre nego počenete da mutite, belanca probušite viljuškom kako bi se odvojili iz svoje opne, mućenje će biti lakše.

Od slatke pavlake

Važno je da dobro ohladite slatku pavlaku pre toga. Jednostavan način gde treba samo da je umutite u čvrstu masu, bez dodavanja šećera.

Poslušajte ovih par trikova i imaćete savršeno umućen šlag
Poslušajte ovih par trikova i imaćete savršeno umućen šlagfoto: Printscreen/youtube/How2BakeItbyMarkoStrižak

Takođe, vodu ili mleko pre pripreme ohladite u frižideru.

Iz kesice

Najbolje da se pridržavate uputstva sa kesice. Ali na 100 g šlaga stavite 200 ml vode i mleka, dobićete kremastu teksturu i čvrsti šlag. U šlag prvo sipajte vodu ili mleko odnosa 1:1, a nakon mućenja dodajte ostatak vode ili mleka, dok ne dobijete homogenu, kompaktnu smesu. Za sladak ukus, dodajte prah šećer.

BONUS VIDEO:

01:51

DANAS JE SVETSKI DAN KNEDLI, A KURIR OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite

(Espreso / Trpeza / Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.