recept
KOLAČ OD KESTENA KOJI OBARA S NOGU: Ukus je toliko PREFINJEN da nećete moći da se ZAUSTAVITE NA JEDNOM PARČETU
Ako volite kesten, ovaj tart ćete obožavati.
Ako i vi obožavate ukus kestena, vreme je da se počastite sjajnim kolačom od kestena. Božanstveni ukus ovog kolača obara sa nogu, a sama priprema je vrlo lagana i što je najvažnije brza.
Potrebno je: Za testo:
- 125 gr putera
- 100 gr šećera u prahu
- prstohvat soli
- 250 gr brašna
- 2 žumanceta
- 2 kašike mleka
Za fil:
- 300 ml slatke pavlake
- 200 g kesten pirea
- 2 vanilina šećera
- 3 kašike ruma
- 2 kašike arome vanile
- Za glazuru
- 150 gr čokolade za kuvanje
- 200 ml slatke pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte puter, šećer i so. Dodajte brašno i žumanca, pa sipajte hladno mleko. Napravite kuglu od testa i ostavite u frižideru sat vremena.
Na pobrašnjenoj radnoj površini razvijte testo pa prebacite u okrugli pleh za tart. Viljuškom izbockajte testo. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se ohladi. Mikserom umutite slatku pavlaku.
U jednoj posudi pomešajte izgnječen kesten pire sa vanilinim šećerom, rumom i aromom vanile. Umućenu slatku pavlaku dodajte u smesu i sve sjedinite. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom da dobijete glazuru. Preko ohlađenog biskvita stavite ohlađen fil. Prelijte ohlađenom glazurom. Ostavite u frižideru najmanje sat vremena. Secite i služite.
Uživajte u sjajnom ukusu, prijatno!
(Espreso / Trpeza / Prenela I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!