recept
NAPRAVITE BRZE RIBLJE POGAČICE SA KROMPIROM, SOČNE I UKUSNE: Odlične ako nemate vremena za spremanje ručka
Ovo jelo će se dopasti i onima koji ne vole da jedu ribu
Najmanje što želite kada se predveče vratite s posla jeste da stojite u kuhinji i do uveče kuvate komplikovana jela. Zato vam donosimo ovaj odličan recept za riblje pogačice koje će se svideti svima u kući, čak i onima koji ribu baš i ne vole.
Odaberite svoju omiljenu ribu, mi vam dajemo predlog da to bude oslić, te je kombinujte s krompirom i ostatkom povrća pa oblikujte pogačice.
Propržite ih na ulju, a dok se peku pripremite domaći tartar sos tako što ćete pomešati majonez, sitno iseckane krastavce i malo kajmaka, te dodati začine po želji.
Uz ove riblje pogačice, odlično ide i fina sezonska salata.
Vreme pripreme:
45 minuta
Sastojci:
1 kg krompira
350 g oslića (ili druge bele ili plave ribe)
1/2 šolje graška (može i iz konzerve)
1 šolja šargarepe
1/2 šolje kukuruza (može i iz konzerve)
4 mlada crna luka
1/3 šolje seckanog lišća peršuna
2 žumanca
3/4 šolje prezli
2 kašike ulja
so, biber
Priprema:
1. Krompir oljuštite, skuvajte i izgnječite.
2. Dodajte seckane riblje filete, mešavinu povrća, seckani crni luk, peršun i žumanca.
3. Posolite i pobiberite pa od smese formirajte 16 pogačica.
4. Uvaljajte ih u prezle i propržite na ulju.
Bonus video:
(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!