recept
JOGURT TORTA SA VIŠNJAMA ZA KOJOM JE POLUDEO CEO SVET: Toliko je KREMASTA da se TOPI pri prvom zalogaju (VIDEO)
Isprobajte nešto drugačije i proverite zašto je ljudi toliko vole
Zahvaljujući internetu i mrežama, mnoge poslastice postale su popularne. A poslednjih meseci ceo svet je poludeo za ovom.
U pitanju jejogurt torta sa višnjama - osvežavajuća i kremasta lepotica pred kojom niko nije ostao ravnodušan.
U sebi spaja lagani krem od jogurta i belanaca sa sočnim i osvežavajućim višnjama i sve to lepo ušuškano u prhko testo.
Sastojci:
- 500 g višanja (mogu i smrznute)
- 70 g kukuruznog skroba
- 150 g šećera
- 150 ml vode
- Za testo:
- 3 žumanca
- prstohvat soli
- 80 g šećera u prahu
- 80 g rastopljenog putera
- 1 kašika vanile
- 200 g brašna
- 1 kašika praška za pecivo
Za krem:
- 500 g grčkog jogurta
- 50 g kukuruznog skroba
- 1 kašika vanile
- 3 belanca
- prstohvat soli
- 130 g šećera
Priprema:
Najpre u višnje dodajte skrob, šećer i vodu, dobro promešajte i stavite da se kuva na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Potom u dublju činiju stavite jaja, prstohvat soli, šećer u prahu. Umešajte žicom dok ne pobeli. Dodajte otopljen puter, pa opet pomešajte. Dodajte i ekstrakt vanile, pa mešajte. Kroz sito dodajte brašno i prašak za pecivo. Umešajte dobro špatulom, pa rukama oblikujte jufku.
Odvojite mali komad testa i stavite ga u zamrzivač na 15 minuta.
Pripremite pleh za pečenje kao za tart samo dubok, veličine 20 cm. Na dno stavite papir za pečenje, pa rasporedite testo po dnu i po ivicama kalupa. Na testo rasporedite kuvane višnje.
BONUS VIDEO:
(Espreso / 24 sedam / Prenela I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!