video
BRZA POSNA VEČERA GOTOVA ZA TILI ČAS: Niskokalorična SALATA OD KARFIOLA koju ćete moći da jedete DO MILE VOLJE
Povrće možete da pečete sa različitim prelivima, a ovo je ubedljivo najbolji recept. Uživaćete u svakom zalogaju!
I u toku posta možete da jedete ukusnu hranu koja se lako pravi. Povrće je svima na meniju, a sa njim možete da pravite salate, priloge, kao i glavna jela. Donosimo vam još jedan sjajan recept za zapečeno povrće sa leblebijama koje se preliva aromatičnim umakom. Tajna je u začinima, a ukus je neverovatan.
Sastojci:
- 500 g karfiol
- 500 g batata
- 1 ljubičasti luk
- 1 konzerva leblebija
- Za preliv:
- 60 ml maslinovog ulja
- 5 čenova belog luka
- 1 kašičica slatke paprike
- 1/2 kašičice kurkume
- 1/2 kašičice mlevenog kima
- 1/4 kašičice mlevenog cimeta
Još:
- 2 kašike soka od limuna
- 1/2 veze mirođije
- 2 mlada luka
Recept za zapečno povrće sa leblebijama:
Isecite i pomešajte povrće
Karfiol isecite na cvetove, a batat oljuštite i isecite na kockice. Luk isecite krupnije, po želji, pa stavite u posudu.
Napravite preliv
U posudi pomešajte maslinovo ulje, mleveni beli luk, slatku papriku, kurkumu, kim, cimet, biber i so. Sve lepo promešajte. Prelijte preko povrća, pa dodajte leblebije koje ste procedili i oprali. Dobro promešajte da povrće i leblebije lepo upiju preliv.
Pecite
Na pleh stavite pek papir, pa poređajte povrće. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta. Ukrasite seckanim mladim lukom, mirođijom i prelijte sokom od limuna.
BONUS VIDEO:
(Espreso / Stvar ukusa / Prenela I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!