SAVRŠEN POSNI RUČAK OD LEBLEBIJE ZA CELU PORODICU: Uz PAR TRIKOVA učinite da vaša trpeza izgleda RASKOŠNO i bogato
Ručak sa leblebijom, Foto: printscreen/ youtube/ Food Impromptu

video

SAVRŠEN POSNI RUČAK OD LEBLEBIJE ZA CELU PORODICU: Uz PAR TRIKOVA učinite da vaša trpeza izgleda RASKOŠNO i bogato

Ako želite da napravite posni ručak koji će svi obožavati, onda se odlučite za leblebije sa povrćem.

Objavljeno:

U toku je Uskršnji post, vreme kada se odričemo hrane životinjskog porekla, kao i od svakog oblika grešnih dela, misli i želja. Mnogi misle da u toku posta moraju da se odreknu omiljene hrane, ali danas postoji super posne zamene za mrsne namirnice. Zato vam predlažemo da isprobate i recept za leblebije sa povrćem koje se peku u rerni. Ovo jelo je izuzetno jednostavno za pripremu i uspeva svima.

Sastojci:

  • 1 konzerva leblebija
  • 1 šargarepa
  • 1 veći ljubičasti luka
  • 200 g paradajza
  • 1 ljuta papričica
  • 2 čena belog luka
  • 2,5 kašike paradajz paste
  • 1/2 kašičice mlevenog kima
  • 1/2 kašičice mlevenog korijandera
  • 1 kašika slatke paprike
  • 3 kašike maslinovog ulja

Recept za leblebije sa povrćem:

Pomešajte sastojke

U tepsiji pomešajte leblebije koje ste oprali i procedili, pa dodajte ljubičasti luk isečen na rebarca, rendanu šargaprepu, seckani paradajz i ljutu papričicu. Zatim dodajte mleveni beli luk, pa paradajz pastu, mleveni kim i korijander, so, biber i slatku papriku. Sipajte maslinovo ulje i dobro promešajte.

Pokrijte pek papirom

Pecite

Pecite leblebije sa povrćem u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta. Skinite pek papir i pecite još 10 minuta.

BONUS VIDEO:

01:49

POZNATI KUVAJU U EMISIJI MAJKE I SNAJKE Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje

(Espreso/ Stvar ukusa/ Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.