video
SAVRŠEN POSNI RUČAK OD LEBLEBIJE ZA CELU PORODICU: Uz PAR TRIKOVA učinite da vaša trpeza izgleda RASKOŠNO i bogato
Ako želite da napravite posni ručak koji će svi obožavati, onda se odlučite za leblebije sa povrćem.
U toku je Uskršnji post, vreme kada se odričemo hrane životinjskog porekla, kao i od svakog oblika grešnih dela, misli i želja. Mnogi misle da u toku posta moraju da se odreknu omiljene hrane, ali danas postoji super posne zamene za mrsne namirnice. Zato vam predlažemo da isprobate i recept za leblebije sa povrćem koje se peku u rerni. Ovo jelo je izuzetno jednostavno za pripremu i uspeva svima.
Sastojci:
- 1 konzerva leblebija
- 1 šargarepa
- 1 veći ljubičasti luka
- 200 g paradajza
- 1 ljuta papričica
- 2 čena belog luka
- 2,5 kašike paradajz paste
- 1/2 kašičice mlevenog kima
- 1/2 kašičice mlevenog korijandera
- 1 kašika slatke paprike
- 3 kašike maslinovog ulja
Recept za leblebije sa povrćem:
Pomešajte sastojke
U tepsiji pomešajte leblebije koje ste oprali i procedili, pa dodajte ljubičasti luk isečen na rebarca, rendanu šargaprepu, seckani paradajz i ljutu papričicu. Zatim dodajte mleveni beli luk, pa paradajz pastu, mleveni kim i korijander, so, biber i slatku papriku. Sipajte maslinovo ulje i dobro promešajte.
Pokrijte pek papirom
Pecite
Pecite leblebije sa povrćem u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta. Skinite pek papir i pecite još 10 minuta.
BONUS VIDEO:
(Espreso/ Stvar ukusa/ Prenela I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!