fantazija!
NAJKREMASTIJI ČIZKEJK KOLAČ ''SAN SEBASTIJAN'' PO RECEPTU IZ ŠPANIJE: Savršen ukus koji se topi u ustima
Isprobajte ovo neobično savršenstvo od kolača koji je nastao slučajno, ali je postao prava senzacija
San Sebastijan čizkejk će vas osvojiti svojom neodoljivim ukusom, a čim probate, zaboravićete na sve druge poslastice.
Zamislite kolač koji izgleda kao da je izgoreo, ali kad zaronite viljušku u tu tamnu koricu, otkrijete raskošan, kremastu unutrašnjost koja će vas oduševiti.
Ova poslastica je nastala slučajno u baru La Vina u Španiji, kada je jedan učenik pogrešno stavio kolač u rernu. Umesto da bude odbačen, ovaj kolač je postao hit među gostima zbog svoje neobične kombinacije tekstura i ukusa. Probajte i posni čizkejk!
Evo kako da ga napravite i vi:
Sastojci:
– 500 gr mascarpone sira – 200 gr kremastog sira – 75 gr šećera – 75 gr smeđeg šećera – 1 vanilin šećer – 4 jaja – 400 ml slatke pavlake – 20 gr brašna
Priprema:
1. U posudi izmešajte mascarpone sir, krem sir, šećer, smeđi šećer i vanilin šećer dok ne dobijete kremastu smesu.
2. Dodajte jaja i dobro izmešajte.
3. Umešajte slatku pavlaku, pa dodajte brašno i sve dobro sjedinite.
4. Sipajte smesu u kalup obložen papirom za pečenje.
5. Pecite 45 minuta na 220 stepeni.
6. Nakon pečenja, ostavite kolač u frižideru preko noći da se stegne.
7. Poslužite ga samog ili ga prelijte medom, pekmezom ili čokoladom otopljenom u slatkoj pavlaci.
Bonus video:
(Espreso/krstarica/M.S./prenela T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!