uuh, kakav je!
NAJUKUSNIJI KOLAČ SA MAKOM BEZ JAJA, IDEALAN ZA USKRŠNJI POST: Domaćice odmah zapišite ovaj RECEPT - oduševiće vas
Zasladite posne dane uz brz i preukusan kolač sa kokosom
Pogledajte recept za sočan, brz i jednostavan kolač sa makom po najboljoj pripremi koju ćete naći. Kombinacija maka, mlevenog keksa i bele čokolade ne može biti loša, a kada se sve to sjedini, sigurno ćete uživati.
Sastojci:
600 mililitara mleka
150 grama šećera
jedan vanilin šećer
200 grama margarina
50 grama griza
300 grama maka
300 grama mlevenog keksa
Glazura:
150 mililitara slatke pavlake
200 grama bele čokolade
Priprema:
U šerpu sipajte mleko i šećer, a onda i jedan vanilin šećer. Margarin malo iseckajte na kockice, a onda takođe dodajte u mleko. Sve stavite na ringlu, na srednju temperaturu da se zajedno kuva i mešajte ručnom mutilicom blagim pokretima. Mešajte dok se margarin ne otopi. U posebnu činiju stavite griz i mak zajedno. Kada su se margarin i mleko malo zakuvali, dodajte sjedinjen griz i mleko i mešajte ručnom mutilicom. Griz i mak kuvajte sve vreme dok vri i mešajte ručnom mutilicom. Kada se opet malo zakuvalo u smesu dodajte mleveni keks. Sve spojite i mešajte na niskoj temperaturi da ne zagori.
Za kolač vam je potrebna vatrostalna posuda. U nju prespite mak i keks. Varjačom zagladite i kašikom poravnajte.
U činiju stavite belu čokoladu izlomljenu na kockice i prelijte slatkom pavlakom. Sve rastopite, a onda time prelijte kolač. Sačekajte da se stegne, ili možete odmah jesti.
Bonus video:
(Espreso/republika/Nevena Jakovljević/prenela T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!