recept
POSNI ČIZKEJK PRAVO IZ SVESKE VRHUNSKIH POSLASTIČARA: Nakon OVOGA nećete više nikada spremiti MRSNU verziju
Ni u toku Uskršnjeg posta ne morate da se odričete omiljene poslastice, već napravite posni čizkejk sa malinama i belom čokoladom.
Čizkejk je poslastica koja se jede od davnina, a pravila se od 3 sastojka. Danas postoji milion recepata za ukusan čizkejk, a možete da kombinujete bukvalno sve što volite. Donosimo vam i recept za posni čizkejk koji se pravi sa belom čokoladom i malina, a sigurni smo da će vam se dopasti. Umesto malina, možete da koristite višnje i da napravite savršen čizkejk.
Sastojci:
- 75 g malina
- 3 kašike šećera
Za podlogu:
- 100 posnog keksa
- 85 g margarina
Za fil za čizkejk:
- 100 g posne bele čokolade
- 400 g posnog krem sira
- 2 kašičice vanilin šećera
- 6 kašika šećera
Recept za posni čizkejk sa belom čokoladom:
1. Napravite podlogu
Izblendirajte keks i pomešajte sa istopljenim margarinom. Zatim dobro sjedinite, pa onda utiniste u kalup za mafine u koju ste stavili papirne kalupe. Dobro utisnite i stavite u frižider na pola sata.
2. Napravite fil
Istopite belu čokoladu, pa je dodajte u krem sir koji ste umuitili sa šećerom i vanilin šećerom.
3. Napravite džem
Pomešajte maline i šećer, pa kuvajte dok se smesa malo ne zgusne. Neprestano mešajte, sipajte preko fila kada se ohladi i išarajte čačkalicom.
BONUS VIDEO:
(Espreso/ Stvar ukusa/ Prenela I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!