uuuh, kakav ukus
STARI RECEPT ZA NAJUKUSNIJI POSNI ROLAT SA SPANAĆEM, KROMPIROM I PEČURKAMA: Idealan za sve prilike u toku POSTA
Slani rolati su oduvek ulepšavali svaku svečanu trepezu, a danas se pripremaju i kao ručak ili večera
Za rolat možete da kombinujete najrazličitije sastojke, možete sami da pravite koru, da koristite gotove ili da uzmete tortilju. Nadevi mogu da budu po vašoj želji, a mi vam predlažemo da napravite najlepši posni slani rolat sa spanaćem, krompirom i pečurkama. Možete da ga služite i kao glavni obrok, ali i kada vam dođu gosti.
Sastojci:
8 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo
150 ml ulja
1 kašičica soli
250 ml kisele vode
300 g spanaća
9 listova gotovih kora
Za fil:
1 crni luk
1 krompir
3 šargarepe
200 g svežih pečuraka
3 kašike posnog majoneza
Recept za posni rolat sa pečurkama, krompirom i spanaćem:
Nadev za kore
U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, ulje, so i kiselu vodu. Dobro sjedinite da nema grudvica, pa dodajte seckani spanać. Lepo promešajte.
Napravite koru
Nauljite pleh i preko zalepite pek papir. Poređajte jednu koru, pa premažite nadevom od spanaća, pa stavite drugu koru. Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke, a poslednji sloj treba da bude nadev. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta. Gotovu koru prekrijte mokrom krpom i ostavite da se ohladi.
Pripremite punjenje
U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte rendani krompir, šargarepu i seckane pečurke. Začinite po želji, pa pržite dok sve povrće ne omekša.
Napravite rolat
Gotove koru premažite posnim majonezom, pa sipajte nadev preko i poravnajte. Urolajte, pa umotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru preko noći.
Bonus video:
(Espreso/stvarukusa/S.B./prenela T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!