POSLASTICA
NAJFINIJI KOLAČ OD VIŠNJE, BEZ PRAVLJENJA TESTA: Bolji niste probali, sjajan za Uskršnji post (MERA NA ŠOLJE)
Recept za posni kolač sa višnjama za koji se ne pravi testo
Kolače sa višnjama, posebno one starinske, obožavaju i mladi i stari i tu nema greške. Ali, ukoliko želite da probate nešto malo drugačije, na pravom ste mestu.
Recept za poslasticu sa višnjama u kojem se ne pravi testo je pred vama. Ukus je interesantniji, a izgled je "dekorativniji".
Zaista jedan fenomenalan slatkiš, odličan izbor za Uskršnji post koji je u toku.
Sastojci:
2 šoljice brašna
1 kesica praška za pecivo
2 šoljice griza
1 šoljica šećera
prstohvat soli
malo margarina
800 g - 1 kg višanja
pola šoljice ulja
2/3 šoljice šećera
1 kesica vanilinog šećera
1 kašičica cimeta
Priprema
U činiji pomešajte suve sastojke: brašno, griz, šećer i so, pa dodajte prašak za pecivo i dobro promešajte. Podelite smesu na tri jednaka dela.
Neisceđene višnje sipajte u drugu duboku činiju, pa dodajte šećer, kesicu vanilinog šećera, cimet i ulje i to dobro promešajte.
Podmažite pleh (posnim) margarinom ili ga obložite pek-papirom, pa sipajte prvu trećinu pomešanih suvih sastojaka i izravnajte kašikom.
Preko toga nanesite polovinu smese od višanja, pa preko stavite još jednu trećinu suvih sastojaka. Poređajte preostalu smesu od višanja i preko svega stavite poslednju trećinu suvih sastojaka.
Preko svega narendajte malo margarina.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!