NAJUKUSNIJE PLJESKAVICE NA VODI ĆE VAS RASPAMETITI UKUSOM: Posno jelo koje morate napraviti za Uskršnji post
Posna pljeskavica na vodi, Foto: Printscreen/youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

SAVRŠENO UKUSNE

NAJUKUSNIJE PLJESKAVICE NA VODI ĆE VAS RASPAMETITI UKUSOM: Posno jelo koje morate napraviti za Uskršnji post

Prva nedelja uskršnjeg posta se posti na vodi, a ljudima uvek fali ideja za pripremu takvih jela

Objavljeno:

Zato vam mi donosimo sjajan recept za posne pljeskavice na vodi. Prave se od 3 vrsta pahuljica, luka i bujona. Mekane i sočne, ove posne pljeskavice će vas oduševiti na prvi zalogaj.

Sastojci:

1 crni luk

150 g ječmenih pahuljica

150 g raženih pahuljica

200 g ovsenih pahuljica

1 kocka za supu od povrća

3-4 čena belog luka

400 ml vode

1 kašičica mlevene paprike

Propržite luk i pahuljice

U tiganju na vodi propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekša dodajte mleveni beli i sve pahuljice. Kako biste pojačali svoj dnevni posni meni, predlažemo vam da probate i posne čvarke! Sipajte još vode, pa dodajte i kocku za supu. Začinite po želji, so, biber i slatka paprika su obavezni, a ostale začine možete po želji. Kuvajte dok pahuljice ne omekšaju, a povremeno pogledajte da li treba još vode da se doda.

Oblikujte pljeskavice

Sipajte sastojke u blender i dobro izblendirajte. Oblikujte pljeskavice i ređajte na pleh obložen pek papirom.

Pecite pljeskavice

Pokrijte alu folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta. Zatim skinite foliju, prelijte šoljom vodom i pecite još 10 minuta.

Bonus video:

03:31

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

(Espreso/magazin.novosti/K.LJ/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.