SAVRŠENO UKUSNE
NAJUKUSNIJE PLJESKAVICE NA VODI ĆE VAS RASPAMETITI UKUSOM: Posno jelo koje morate napraviti za Uskršnji post
Prva nedelja uskršnjeg posta se posti na vodi, a ljudima uvek fali ideja za pripremu takvih jela
Zato vam mi donosimo sjajan recept za posne pljeskavice na vodi. Prave se od 3 vrsta pahuljica, luka i bujona. Mekane i sočne, ove posne pljeskavice će vas oduševiti na prvi zalogaj.
Sastojci:
1 crni luk
150 g ječmenih pahuljica
150 g raženih pahuljica
200 g ovsenih pahuljica
1 kocka za supu od povrća
3-4 čena belog luka
400 ml vode
1 kašičica mlevene paprike
Propržite luk i pahuljice
U tiganju na vodi propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekša dodajte mleveni beli i sve pahuljice. Kako biste pojačali svoj dnevni posni meni, predlažemo vam da probate i posne čvarke! Sipajte još vode, pa dodajte i kocku za supu. Začinite po želji, so, biber i slatka paprika su obavezni, a ostale začine možete po želji. Kuvajte dok pahuljice ne omekšaju, a povremeno pogledajte da li treba još vode da se doda.
Oblikujte pljeskavice
Sipajte sastojke u blender i dobro izblendirajte. Oblikujte pljeskavice i ređajte na pleh obložen pek papirom.
Pecite pljeskavice
Pokrijte alu folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta. Zatim skinite foliju, prelijte šoljom vodom i pecite još 10 minuta.
Bonus video:
(Espreso/magazin.novosti/K.LJ/prenela T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!