uuuh, nema IM RavnIH!
STARINSKI RECEPT ZA POSNU SARMU KOJU MORATE NAPRAVITI PRVE NEDELJE POSTA: Ukusan ručak koji mami mirisom i komšije
Sarme se tradicionalno pripremaju zimi, a ovo jelo sa kiselim kupusom svi vole da jedu
Iskoristite sezonu još malo, pa za Uskršnji post pripremite posne sarme sa povrćem. Super su predlog za ručak za prvu nedelju kada se posti na vodi. Ako želite možete da dodate još neko povrće po želji, a ovako pripremljene posne sarme će se svima dopasti. A obavezno se zasladite i posnom čokoladnom tortom!
Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
2 šargarepe
250 g pirinča
2 praziluka
1 crni luk
2 krompira
1/2 karfiola
Recept za posne sarme sa povrćem na vodi:
Pripremite nadev
U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk i praziluk. Kada omekšaju dodajte rendanu šargarepu, krompir i sitno seckani karfiol. Začinite po želji, pa sipajte još malo vode i nastavite da kuvate dok i povrće ne omekša. Pirinač operite u nekoliko voda, pa ga držite potopljenog u vodi dok se nadev kuva. Zatim u posudi pomešajte povrće i pirinač koji ste procedili i dobro sjedinite. Ako je potrebno još začinite.
Napravite sarme
Kupus operite i ako je potrebno isecite koren listovima. Zatim napunite nadevom, pa uvijte sarme. Ređajte u tepsiju, najbolje ako imate zemljanu.
Pecite sarme
Prelijte sarme vodom koju ste pomešali sa začinskom paprikom i pecite u rerni na 150°C nekih 4 sata.
Bonus video:
(Espreso/stvarukusa/S.B./prenela T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!