pažnja
PRE DORUČKA OBAVEZNO POJEDITE ŠAKU SUVIH ŠLJIVA: Tada NAJJAČE deluju na ZDRAVLJE, zanemećete kad vidite i KAKO
Jedenje suvih šljiva ujutru može biti odličan način da iskoristite koristi antioksidansa za početak dana
Suve šljive su definitivno jedna od najomiljenijih vrsta sušenog voća, a razlozi za to su brojni. Pored toga što mogu da stoje u ostavi oko šest meseci, u frižideru, u zatvorenoj posudi, ostaju jestive do godinu dana. Ovo ih čini veoma praktičnim i dugotrajnim izborom za užinu ili dodatak raznim jelima.
U sastavu suvih šljiva nalazi se koncentrisani sorbitol i vlakna, što im pruža veći laksativni efekt od svežih. Osim toga, suve šljive su bogate kalijumom, vlaknima, vitaminom K, magnezijumom i gvožđem. Zanimljivo je da su šljive izuzetno bogate supstancama koje se klasifikuju kao fenoli, a uloga antioksidanata potvrđena je u više naučnih istraživanja. Takođe, sposobnost šljiva da se gvožđe u organizmu bolje iskoristi, povezana je sa vitaminom C iz ovog voća.
Krenite da konzumirate suve šljive pre doručka
Konzumiranje četiri do pet suvih šljiva daje organizmu značajan unos kalijuma, kao i antioksidanata i vlakana.
,Jedenje suvih šljiva ujutru može biti odličan način da iskoristite koristi antioksidansa za početak dana.
Ono što je jako bitno jeste da su suve šljive veoma zasitne, te konzumiranjem će vam pomoći da izgubite višak kilograma.
Uz sve ove zdravstvene benefitima, suve šljive su zaista izvanredan izbor za svakodnevnu ishranu.
(Espreso/republika/Prenela P.V.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!