savet
POSNE KNEDLE UKUSNIJE SU OD MRSNIH: Ovo ćete jesti i VAN POSTA koliko je dobro (RECEPT)
Domaća supa u našem narodu je kraljica nedeljene trpeze, bilo da je sa rezancima ili knedlama.
Ako ste ljubitelj supe sa knedlama ne morate je se odricati čak ni u periodu uskršnjeg posta koji nam se bliži.
Otkrivamo vam recept za najukusnije knedle bez jaja.Uz jedan tajni sastojak knedle će izgledati kao da su pravljene sa jajima.
Sastojci:
- 200 gr griza
- 2 kašike brašna
- 2 prstohvata soli
- 200 ml vode
- 1 kašičica kurkume
Priprema:
Pomešajte griz, brašno, so i kurkumu.Lepo sjedinite sastojke, pa postepeno dodajte vodu. Sa vodom budite pažljivi jer smesa ne sme biti ni gusta ni retka.
Ostavite da odstoji dvadesetak minuta, jer se tako neće raspadati prilikom kuvanja.
Kada je supa gotova, kašičicom uzimajte smesu i lagano dodajte u vrelu supu. Nakon toga kuvajte još 10-15 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/N.L./Prenosi M.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!