recept
RAJSKA TORTA SA MALINAMA KOJA SE TOPI U USTIMA: Spremna za samo POLA SATA, a pruža FANTASTIČAN UKUS dok je jedete
Uživajte u ovoj raskošnoj torti koja će očarati sva vaša čula
Ovaj recept predstavlja savršen spoj kora, sočnih malina i kremaste pavlake, pružajući vam neodoljivu poslasticu koja će vas preplaviti osećajem zadovoljstva. U samo nekoliko koraka, otkrićete kako da stvorite čarobnu tortu koja će oduševiti vaše nepce i ostaviti neizbrisiv utisak na svakom slavlju. Pripremite se za nezaboravno gastro putovanje uz ovu rajsku poslasticu!
Vreme pripreme:
Oko 30 minuta
Sastojci: (za okrugli kalup prečnika 22 cm)
125 g putera
125 g šećera
2 kesice burbon vanilin šećera
2 jaja
Prstohvat soli
150 g brašna
Pola kesice praška za pecivo
Pola ravne kašičice cimeta
100 g badema (u listićima)
300 g malina (ili drugo bobičasto voće)
75 g šećera u prahu
250 ml PRAVE slatke pavlake (ne biljne)
Priprema:
1. Umutite puter penasto, dodajte 100 g šećera, jedan vanilin šećer i žumanca. Zatim umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo.
2. Podelite testo na dva dela i rasporedite ih u dva okrugla kalupa prečnika 22 cm, obložena papirom za pečenje.
3. Penasto umutite belanca i premažite polovinu preko svake kore. Pospite mešavinom ostatka šećera (25 g), badema, cimeta i vanile.
4. Pecite kore u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.
5. Izvadite kore iz rerne, ostavite ih da se prohlade na papiru, a zatim ih stavite u frižider da budu potpuno hladne.
6. Umutite slatku pavlaku, dodajte šećer u prahu i sveže maline, pa sve dobro promešajte.
7. Stavite jednu koru na tanjir za serviranje (skinutu s papira), premažite polovinom fila, dodajte drugu koru (skinutu s papira), rasporedite ostatak fila, pospite ostatkom badema, ukrasite s još malo svežih malina i vratite u frižider do serviranja.
Bonus video:
(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!