STARINSKI RECEPT ZA SELJAČKU GIBANICU KAKVA SE NEKAD PRAVILA: Naši seljaci znaju najbolje - bogat fil i mekana kora
Gibanica, Foto: Printscreen/Youtube/Home Made Recipes

PRAVA SRPSKA

STARINSKI RECEPT ZA SELJAČKU GIBANICU KAKVA SE NEKAD PRAVILA: Naši seljaci znaju najbolje - bogat fil i mekana kora

Gibanica je čuvena pita sa sirom za koju vam nisu potrebni skupi sastojci, a ukus je odličan

Objavljeno:

Svaka domaćica ima svoj recept na koji sprema gibanicu, a mi vam donosimo jedan od najlkaših i najbržih. Sve što treba da uradite jeste da pomešate sve sastojke u posudi i da na kraju dodate seckane kore, ili kao u slučaju sa hrskavom pitom sa mesom urolajte u kore.

Sastojci:

5 jaja

50 ml ulja

3 kašike kiselog mleka

6 kašika sitnog sira

50 ml mleka

2 kašike brašna

1 kesica praška za pecivo

250 g kora

Najlakši recept za najmekšu gibanicu:

Napravite smesu

Umutite jaja koja ste posolili, pa sipajte ulje i promešajte. Zatim dodajte kiselo mleko i 3 kašike sitnog sira. Sve dobro sjedinite. Na kraju dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo.

Dodajte kore

Kore isecite na trake, pa ih rukama rastresite da se odvoje. Dodajte u smesu i sve lepo promešajte.

Pecite gibanicu

Sipajte smesu u nauljenu tepsiju, pa dodajte još 3 kašike sitnog sira. Malo viljuškom promešajte, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta.

Bonus video:

03:31

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

(Espreso/stvarukusa/S.B./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.