uuh, kakav ukus!
NAJSOČNIJA TESTENINA SA FETA SIROM PO RECEPTU IZ ITALIJANSKOG KUVARA: Cela porodica će obožavati ovo kremasto jelo
Feta pasta se pravi tako što se prvo sir i paradajz zapeku u rerni
Dok to radite, skuvate pastu i potom sve izmešate. Dobijate ukusan, sočan i kremast obrok za celu porodicu. Evo recept kako da napravite feta pastu!
Sastojci:
800 g čeri paradajza
3 čena belog luka, prepolovljena
60 ml maslinovog ulja
230 g feta sira
1 kašičica morske soli
1/4 kašičice bibera
450 g kratke testenine
Sveži listovi bosiljka, grubo iseckani
Zagrejte rernu
Za feta pastu zagrejte rernu na 200°. U vatrostalnoj posudi pomešajte čeri paradajz, beli luk i 30 ml maslinovog ulja. Stavite feta sir u centar, pomerajući paradajz tako da sir leži na dnu posude. Prelijte fetu preostalim uljem i pospite solju i biberom. Pecite dok ljuske paradajza ne počnu da se cepaju i beli luk ne omekša, 30-40 minuta.
Skuvajte testeninu
U međuvremenu, skuvajte pastu al dente. Ocedite, rezervišite 130 ml vode od kuvanja paste.
Pomešajte pastu i feta sir
Mešajte feta sir, lagano pritiskajući paradajz, dok se ne sjedine. Dodajte testeninu i promešajte da se sve sjedini. Umešajte vodu od kuvanja paste da postignete željenu konzistenciju. Pospite bosiljkom. Uživajte u feta pasti!
Bonus video:
(Espreso/stvarukusa/L.S./prenela T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!