svima će se svideti
NAJKREMASTIJA POSLASTICA SA JABUKAMA I KEKSOM: Bugarski kolač "3 čaše" - svako parče se topi, bolji ne postoji
Bugarski kolač "3 čaše" je najkremastija poslastica sa jabukama i keksom, a svako parče se topi u ustima
Ako do sada niste smisliti šta slatko da spremate za vikend, još uvek nije kasno.
Osim što će se ukućani obradovati dobro i kaloričnom ručku, ne sumnjamo da iščekujete i neku poslasticu koja će leći na stomak kao šlag na tortu.
Mađarice prave vrhunski kolač pod nazivom "Kati" ima čak dva fila i kremasta je kao nijedna torta.
Ako nemate vremena za toliko zadržavanje u kuhinji, pred vama je bugarski kolač koji se zove "3 čaše".
Priprema nikad jednostavnija, a ukus boli glava.
Čim ga jednom spremite videćete da će deca, a i jače polovine tražiti da im spremite opet.
Recept i potrebni sastojci:
prašak za pecivo - 1 kesica
keks - 1 šolja izmrvljenih
šećer - 1 šolja
brašno - 1 šolja
Za zalivanje:
jabuke - 2
ulje - 1 šolja
maslac - za premazivanje tepsije
sveže mleko - 1 šolja
Tu je priprema:
Sve sastojke pomešajte u jednoj činiji.
Tepsiju premažite maslacem.
U nju se zatim sipa smesa od svih sastojaka, a preko se ređaju kriške jabuka.
Sve treba da se zalije sa uljem i mlekom.
Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite 30-40 minuta.
Blago hrskav i veoma ukusan kolač "tri čaše".
Prijatno i uživajte u ovom kremastom kolaču.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!