NAJKREMASTIJA SLANA TORTA SA TOST HLEBOM: Predjelo od 3 sloja - recept sa kojim nećete pogrešiti
Slana torta sa tost hlebom, Foto: Printscreen/Youtube/CooKing

ovo će se svima svideti

NAJKREMASTIJA SLANA TORTA SA TOST HLEBOM: Predjelo od 3 sloja - recept sa kojim nećete pogrešiti

Slana torta sa tost hlebom je najkremastije predjelo od 3 sloja, a sa receptom nećete pogrešiti

Objavljeno:

Uskoro kreće Uskršnji post, pa mnogi već razmišljaju kakve sebi specijalitete da prave u tom periodu.

Osim jela na koje ste navikli, grašak, prebranac, posna sarma...

Jedna zapržena boranija po receptu starih monaha iz Hilandara je pun pogodak, a sa njom nećete pogrešiti jer kada je jednom probate pravićete je stalno.

Dok još uživate u mrsnoj hrani ispred vas je jedna najkremastija slana torta sa tost hlebom koja je bolja čak i od ruske salate.

Ima čak tri sloja, nadev je za čistu desetku, a možete da je spremate i kao predjelo uz neke kiflice, pite...

Majonez i pavlaka u činiji
Majonez i pavlaka u činijifoto: Printscreen/Youtube/ CooKing

Potrebni sastojci sa receptom su tu:

trapist - 100 g

tost hleb - 1 kg

pečenica - 300 g

kisela pavlaka - 900 g

Šunka
Šunkafoto: Printscreen/Youtube/ CooKing

majonez - 500 ml

šunka - 300 g

ajvar - po ukusu

Pečenica
Pečenicafoto: Printscreen/Youtube/ CooKing

jaja - 3 komada

Način pripreme:

Jaja dobro skuvati, a potom izrendati. Iseći ivice tost hleba sa svih strana da ostane samo središnji deo.

Majonez i pavlaka preko tost hleba
Majonez i pavlaka preko tost hlebafoto: Printscreen/Youtube/ CooKing

Na tacnu poređati u 3 reda po 3 tost hleba i premazati ih pavlakom.

Poređati šunku.

Potom uzimati jedan po jedan hleb, mazati pavlakom i stavljati preko šunke.

Gornji deo namazati ajvarom po vašem ukusu.

Filovanje slane torte sa tost hlebom
Filovanje slane torte sa tost hlebomfoto: Printscreen/Youtube/ CooKing

Može blagi, može ljuti, više ili manje, zavisno kako volite.

Preko ajvara posuti jaja.

Tost hleb mazati majonezom i stavljati na jaja.

Jaja preko šunke, pečenice i sira
Jaja preko šunke, pečenice i sirafoto: Printscreen/Youtube/ CooKing

Gornji deo takođe premazati majonezom i poređati pečenicu.

Zadnjih 9 hlebova premazati pavlakom i preklopiti pečenicu.

Celu slanu tortu premazati pavlakom i posuti trapistom.

Slana torta sa tost hlebom
Slana torta sa tost hlebomfoto: Printscreen/Youtube/ CooKing

Ostaviti slanu torta sa tost hlebom u frižideru da prenoći i sutradan poslužiti.

Prijatno!

Bonus video:

00:45

Rašina kuhinja: Čorba od celera u celeru

(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.