sjajna kombinacija
SPOJ SLANOG, SLATKOG I KISELOG - LOSOS U SOSU OD CITRUSA: Idealan recept za Uskršnji post (KORAK PO KORAK)
Sjajna kombinacija ukusa na vašoj posnoj trpezi, neponovljivi losos
Uskršnji post sve je bliži, a kako njegovo vreme sa sobom nosi i promenu na trpezama, idealan je momenat da se proba nešto novo.
Uglavnom se domaćice odlučuju za ona stara, tradicionalna, proverena jela koje svi obožavaju, ali nije na odmet malo eksperimentisati.
Jedan od recepata koji bi morali da probate je fantastični losos u citrusnom sosu.
Priprema se veoma lako, samo ispratite naše korake. Krenimo od potrebnih sastojaka.
Sastojci za posni losos u citrusnom sosu:
- 4 fileta lososa,
- sok od 1 limuna,
- soja sos,
- prstohvat bibera
Za sos od citrusa:
- sok od 2 limuna,
- sok od 1 narandže,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 2 čena belog luka,
- sveže seckani peršun za dekoraciju
- so i biber po ukusu
Posni losos u citrusnom sosu se priprema na sledeći način:
- Filete lososa marinirajte u soku od limuna, soja sosu i bibera najmanje 30 minuta.
- U maloj šerpi, zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri.
- Dodajte iseckani beli luk i dinstajte ga dok ne postane staklast.
- Dodajte sok od limuna i sok od narandže.
- Pustite da sos lagano proključa, a zatim smanjite temperaturu i kuvajte dok se sos ne redukuje i ne zgusne.
- Filete lososa pecite na srednje jakoj vatri sa malo maslinovog ulja dok ne postanu zlatno smeđi s obe strane.
- Složite pečeni losos na tanjir i prelijte ga pripremljenim sosom od citrusa.
- Pospite sveže seckanim peršunom i poslužite toplo.
Bonus video:
(Espreso/Posnajela.rs/Preneo: V.Š)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!