![MESO NE MORATE DA DRŽITE DUŽE OD POLA SATA U OVOJ MARINADI, BIĆE MEKO KAO DUŠA:](/data/images/2023/08/27/13/1423359_screenshot-20230827-135805_ls.jpg)
savet
MESO NE MORATE DA DRŽITE DUŽE OD POLA SATA U OVOJ MARINADI, BIĆE MEKO KAO DUŠA:
Da bi meso pripremili što lakše i da bi vaša jela bila što ukusnija, važno je pripremiti dobru marinadu i u njemu držati meso 48-72 sata.
Dok je u marinadi, meso oslobađa svoje unutrašnje sokove koji pritom u najvećoj meri sadrže mirise karakteristične za meso, a istovremeno meso poprima mirise same marinade.
Evo kako ćete pripremiti dobru marinadu za junetinu, piletinu ili divljač.
Sastojci:
- 1/4 l belog vina,
- 1/4 l vinskog sirćeta,
- 2 kašike šećera,
- 10 zrna bibera,
- 50 g iseckanog celera,
- 100 g iseckanog peršuna,
- 100 g iseckane šargarepe,
- veća glavica crvenog luka iseckanog na režnjeve,
- 2 režnja belog luka sitno iseckana,
- 1 l vode
![Junetina, Meso](/data/images/2023/11/09/18/1459711_seckanje-junetine_ff.jpg?ver=1709370379)
Priprema: Pomešati vodu, vino i sirće. Dodati iseckano povrće i začine. Kratko prokuvati i ostaviti da se ohladi. Ova količina je dovoljna za 3 kg mesa, pa ukoliko pripremate manje, srazmerno smanjite količinu sastojaka.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/M.K.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!