Ilustracija, Foto: Jelajelena Petrovic
recept
SVAKA DOMAĆICA TRČI ZA OVIM RECEPTOM ZA ŠPANSKU PITU: Jedino uz ove MERE neće biti GNJECAVA nego će imati PUN UKUS
Ovako se najbolje pravi španska pita koju možete mesiti za doručak
Objavljeno:
Ovo je najbolja ideja za subotnji doručak!
Potrebno je:
- 4 jaja
- 280 gr brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml maslinovog ulja
- 200 ml kiselog mleka
- 200 gr šunke
- 50 gr suve slanine mesnate
- 3 kisela krastavčića
- 1 kisela paprika
- soli
Priprema:
Umutiti jaja, dodati so, ulje, kiselo mleko, brašno prosejano sa praškom za pecivo. Ubaciti seckanu šunku na kockice, suvu slaninu, krastavčice i papriku na kockice i sve izjednačiti.
Pleh podmazati uljem i posuti brašnom i izliti testo i poravnati.
Rernu uključiti na 200 stepeni smanjite na 180 stepen, peći 50 minuta.
Prohladiti i služiti. Lepa je i naredni dan.
Bonus video:
(Espreso/Prenosi M.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!