savršeno kremasta
RECEPT ZA NAJLAGANIJU POSLASTICU ''GREJS KELI'' MORATE ZNATI: Lako se pravi, a još lakše smaže - poludećete za njom
Savršena poslastica za sve sladokusce
Recept za kremastu i laganu poslasticu koja se toliko lako pravi da će i one manje iskusne domaćice lako savladati.
Potrebno je
4 kašike brašna
4 kašike šećera
4 jajeta
FIL:
1 puding od čokolade
1 puding od vanile
200 g margarina
2 kašike šećera
100 g šećera
700 ml mleka
1 kesica šlaga
Priprema:
Mikserom umutite jaja s brašnom i šećerom. Testo sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko 15 minuta na 200 stepeni. Skuvajte 250 ml mleka i kašiku šećera. Dodajte prašak za puding od vanile pomešan s mlekom i skuvajte puding. Isto uradite s pudingom od čokolade. Ostavite oba pudinga da se ohlade. Penasto umutite margarin sa 100 g šećera. Pola dodajte u ohlađeni puding od vanile, a ostatak u puding od čokolade, pa sve dobro pomešajte. Ispečenu koru isecite na dva jednaka dela, prvu premažite čokoladnim filom, stavite drugu, pa je premažite filom od vanile. Umutite šlag s preostalim mlekom i ukrasite tortu. Pre služenja dobro ohladite.
Bonus video
(Espreso/trpeza.alo/Ivana Pavlović/prenela T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!