RECEPT ZA NAJLAGANIJU POSLASTICU ''GREJS KELI'' MORATE ZNATI: Lako se pravi, a još lakše smaže - poludećete za njom
Ilustracija, Foto: Printscreen YouTube/sakura's kitchen

savršeno kremasta

RECEPT ZA NAJLAGANIJU POSLASTICU ''GREJS KELI'' MORATE ZNATI: Lako se pravi, a još lakše smaže - poludećete za njom

Savršena poslastica za sve sladokusce

Objavljeno:

Recept za kremastu i laganu poslasticu koja se toliko lako pravi da će i one manje iskusne domaćice lako savladati.

Potrebno je

4 kašike brašna

4 kašike šećera

4 jajeta

FIL:

1 puding od čokolade

1 puding od vanile

200 g margarina

2 kašike šećera

100 g šećera

700 ml mleka

1 kesica šlaga

Priprema:

Mikserom umutite jaja s brašnom i šećerom. Testo sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko 15 minuta na 200 stepeni. Skuvajte 250 ml mleka i kašiku šećera. Dodajte prašak za puding od vanile pomešan s mlekom i skuvajte puding. Isto uradite s pudingom od čokolade. Ostavite oba pudinga da se ohlade. Penasto umutite margarin sa 100 g šećera. Pola dodajte u ohlađeni puding od vanile, a ostatak u puding od čokolade, pa sve dobro pomešajte. Ispečenu koru isecite na dva jednaka dela, prvu premažite čokoladnim filom, stavite drugu, pa je premažite filom od vanile. Umutite šlag s preostalim mlekom i ukrasite tortu. Pre služenja dobro ohladite.

Bonus video

01:49

POZNATI KUVAJU U EMISIJI MAJKE I SNAJKE Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje

(Espreso/trpeza.alo/Ivana Pavlović/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.