ZABORAVLJENA VRANJSKA POSLASTICA SE VRAĆA NA VELIKA VRATA: Tradicionalni CRVENCI po receptu iz stare sveske
Foto: Printscreen/youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

mirišu na detinjstvo

ZABORAVLJENA VRANJSKA POSLASTICA SE VRAĆA NA VELIKA VRATA: Tradicionalni CRVENCI po receptu iz stare sveske

Poznata vranjski crvenci su nekad bili obavezan slatkiš za celu porodicu

Objavljeno:

Ovaj neodoljivi slatkiš možete da pravite i u danima posta, kako za svaki dan tako i za slavlja, s obzirom da se nekada masovno pravio na slavama.

Uživajte u tradicionalnoj poslastici iz Vranja, po originalnom receptu za crvence.

Potrebno je

300 g oštrog brašna

1 l ledene vode

200 g prah-šećera

200 g seckanih oraha

1/2 flašice ekstrakta maline

Probajte i recept za najbrži kolač od samo 5 sastojka.

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U hladnoj vodi razmutite brašno pa kuvajte dok se ne zgusne. Isključite ringlu ali ostavite na njoj, pa dodajte šećer i orahe i promešajte. Sklonite sa strane pa dodajte ekstrakt maline. Preručite smesu u podmazan pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Isecite kolač na kocke i služite.

bonus video

03:31

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

(Espreso/trpeza.alo/Ivana Pavlović/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.